Sunday, April 9, 2017

10 SEBAB KENAPA ANDA KENA PILIH KOREA UNTUK BELAJAR!

Assalamualaikum wbt.

Rasanya tajuk ni sesuai untuk sesiapa yang baru dapat result SPM, dan tercari-cari haluan nak ke mana dan apa harus dibuat. Dan entir ini sangat sesuai untuk awak-awak yang nak ke Korea untuk sambung belajar.. Tapi jeng jeng jeng.. Topik ini akan memberi awak 1001 perspektif lain mengenai Korea..

Jom baca!



Saturday, April 8, 2017

KENAPA FRESH GRAD KENA BELAJAR SUSAH?!

Assalamualaikum wbt.

Lamanya tak menconteng kat dinding langit sonata ni.. heheh

Tahu tak masuk bulan ni ialah bulan ke-6 aku bekerja Alhamdulillah.

Orang kata bulan ke-6 ni dah Nampak real cabaran dia, memang betul sangat cabaran dia. Tapi bukan nak cerita mengenai cabaran tu lah, nak cerita mengenai benda lain sebenarnya berkaitan dengan pengurusan wang di awal-awal bekerja terutamanya untuk fresh grad.

Semua yang baca blog ni mesti tahu kan zaman belajar dulu aku macam mana, betapa borosnya aku masa belajar, masa di Korea dulu.